Hotel Almira Mostar

Hotel Almira Mostar

Hotel Almira je potpuno novi, mali porodični hotel 4 zvezdice smešten u srcu Mostara, na samo par koraka od čuvenog Starog mosta u Mostaru i ostalih jedinstvenih UNESCO i turističkih znamenitosti i brojnih restorana i kafea ovog prekrasnog hercegovačkog grada. Gostima je u Hotelu Almira Mostar na raspolaganju udoban smeštaj u 7 lepo uređenih, nepušačkih, prostranih soba, opremljenih originalnim detaljima i sadržajima koji omogućavaju prijatan boravak turista i poslovnih gostiju – drveni nameštaj i udobni posebni ili king-size ležajevi, klima uređaj, LCD TV sa kablovskim kanalima, besplatni bežični internet. Sve zvučno izolovane sobe Hotela Almira Mostar imaju udobno kupatilo sa tušem, toaletnim priborom, bade mantilom, papučama i fenom za kosu. Pojedine sobe imaju balkon sa prekrasnim pogledom na Mostar.

U restoranu Hotela Almira Mostar se služe jela lokalne i mediteranske kuhinje, koja ispunjavaju očekivanja, zahteve i potrebe svih profila gostiju – originalne bosanske pite, bogat buffet doručak i zanimljiv izbor ukusnih tradicionalnih jela Bosne i Herzegovine.

Hotel Almira u Mostaru ima dve prekrasne terase za uživanje gostiju u pogledu na Stari most, prekrasnu Neretvu, srpsku pravoslavnu crkvu, džamiju i Franjevačku katoličku crkvu. Pogled na Mostar je šetnja kroz istoriju, kulturu i zajednički život ljudi. Bogat doručak se poslužuje u restoranu hotela Almira, ali se u njemu može uživati i u sobi. Obezbeđeni su lanč paketi i obroci u hotelskom restoranu. Ljubazno i stručno osoblje Turističke agencije u sklopu Hotela Almira Mostar, na zahtev i uz doplatu, organizuje raznovrsne dnevne izlete i ekskurzije po Hercegovini, kao i zanimljiva razgledanja Mostara i okoline. U okolini hotela Almira Mostar se nalaze nezaobilazne znamenitosti Mostara – jedna od najstarijih džamija u Mostaru, stara pravoslavna crkva, Franjevački samostan iz 18. veka, Kuca Muslibegovica….

Hotel Almira Mostar ima 24-časovnu recepciju i ostavu za prtljag, a gostima je na raspolaganju besplatna parking garaža sa video nadzorom. Aerodrom Mostar je udaljen 7,5 km od Hotela Almira u Mostaru.

SHARE IT: