Hotel Admiral Perast

Hotel Admiral Perast

Hotel Admiral je lepa barokna palata iz 18. veka, pretvorena u mali istorijski romantični hotel, smešten u centru drevnog primorskog mesta Perasta, u prekrasnom Bokokotorskom zalivu. Perast je deo UNESCO kulturnog nasleđa i danas jedan od najlepših primera baroknog graditeljstva na Jadranskoj obali, zahvaljujuci prefinjenoj urbanoj arhitekturi, koja uglavnom potiče iz 17. i 18. veka. Perast leži u podnožju Planine Svetog Ilije /873 metara/, na rtu koji odvaja Risanski Zaliv od Bokokotorskog Zaliva /dva manja zaliva u Bokokotorskom Zalivu/ i gleda prema Prolazu Verige, najužem delu Boke. Verige su ime dobile po ogromnim lancima koji su se podizali sa obe obalske strane, kako piratske i sve neprijateljske lađe ne bi mogle da uđu i pljačkaju unutrašnja bogata naselja Bokokotorskog zaliva. Tako je ovaj tesnac bio od strateškog značaja za poslednju trećinu zaliva u kojoj su se razvijala naselja poput Morinja, Risna, Perasta i Kotora, čuvajući bogatstvo i ugled trgovačkih porodica sklonjenih i zaštićenih od nepredviđenih upada.

Originalni izgled palate i duh stare građevine Perasta je brižljivo očuvan i obnovljen, te danas Hotel Admiral Perast ima odlican položaj samo par metara of mora, besplatan parking i privatnu plažu. Drevna prefinjenost starog primorskog jadranskog naselja, čija mistična tišina obiluje morskim i cvetnim mirisima, može jedino biti narušena krikom galebova, čija atmosfera ostaje u srcima posetilaca kao posebno jak osećaj. Smešten na izvanrednoj lokaciji, okružen morem, uz ljubazno osoblje i toplu porodičnu atmosferu, Hotel Admiral u Perastu omogućava posetiocima, bar na kratko, da zaborave savremeni način života i obaveze, prepuštajući se udobnostima boravka i nezaboravnim sadržajima odmora u Crnoj Gori.
Hotel Admiral u Perastu ima 8 lepo uređenih nepušačkih soba, opremljenih TV-om sa kablovskim programima, DVD-om, klimatizacijom, mini barom, bežičnim internetom, pogledom na more, neke i sa balkonima. Restoran Hotela Admiral poslužuje bogat doručak i sveze morske specijalitete vrhunskog kvaliteta, po čemu je nadaleko poznat. Posetiocima ovog ljupkog udobnog hotela u Boki su na raspolaganju besplatan parking i plaža, daleko od gužve i bučnih mesta, ali uz oduševljenje obližnjim nezaboravnim znamenitostima Kotora, Perasta i Risna i lepota prekrasnih ostrva Bokotorskog zaliva – Gospe od Škrpjela i Svetog Đorđa.

SHARE IT: