Apartmani Tara Exclusive Nacionalni Park Tara

Apartmani Tara Exclusive Nacionalni Park Tara

Kafanica Kurta je kultno mesto Nacionalnog Parka Tara u kome goste dočekuju članovi porodice Radiše Vukajlovića Kurte, supruga, sinovi i unuk. Iako skromnog spoljašnjeg izgleda, sa 40-50 mesta unutra i do 30 mesta na terasi, goste ovaj objekat na prvi pogled pleni izgledom, a odmah zatim izuzetnom uslugom, originalnim specijalitetima i prekrasnim okruženjem. Dok sa terase uživate u pogledu na okolne planinske vrhove Tare, opijeni prirodom i planinskim vazduhom, tarska ljuta šljivovica prepečenica ili klekovača najbolje greju. Toplo preporučujemo da probate teleće pečenje, pršut, sir i kajmak, ali, ni u kom slučaju ne zaboravite da naručite čuvenu komplet lepinju sa kajmakom, pršutom i telećom močom, nadaleko poznat specijalitet užičkog kraja. Uz komplet lepinju odlično ide domaća rakijica i hladno kiselo mleko, pa sledi kačamak sa sirom i kajmakom, suve šljive u slaninici, jagnjeće i teleće pečenje, pastrmka na žaru….. Kod Kurte na Tari je uvek puno gostiju, zbog odlične domaće hrane i kvalitetnog smeštaja u novom i lepom objektu.

Turistički objekat Tara Exclusive je smešten u Nacionalnom parku Tara, 14 km od Bajine Bašte. Tara Exclusive raspolaže moderno uređenim smeštajem sa besplatnim bežičnim internetom. Tara Exclusive apartmani na Kaluđerskim barama pružaju tokom čitave godine uslove za prijatan i udoban boravak na Tari u 6 novih i udobnih apartmana, opremljenih po visokim hotelskim standardima, sa centralnim grejanjem, mini-barovima, terasama, bežičnim internetom, kablovskim Total TV programima…. Apartmani Tara Exclusive na Tari su visokokvalitetni, komforni, moderno opremljeni udobnim drvenim nameštajem prijatnih tonova i ambijenta, opremljeni udobnim ležajevima i lepo uređenim kupatilima sa tuš kabinama. Svi apartmani tipa “suite” imaju nameštenu terasu i prostor za sedenje. Ispred objekta Tara Exclusive je prostrani besplatan parking na raspolaganju gostima. U okviru turističkog objekta Tara Exclusive je pomenuti tradicionalni restoran Kurta sa barom i dugom tradicijom i ugledom, u kojem se služe ukusna lokalna i internacionalna jela. Iznajmljivanje automobila se može organizovati u okviru objekta, a prehrambena prodavnica i zelena pijaca su u neposrednoj blizini.

Tokom boravka na Tari gosti uživaju u blagotvornim šetnjama po dobro obeleženim pešačkim stazama očuvane prirode Nacionalnog Parka Tara, jahanju konja, avanturističkim sadržajima u prirodi pod nadzorom iskusnih profesionalnih instruktora avanturističkih sadržaja i rangerima – abseil, zip line, paddling, posmatranje medveda.… Sa Tare se mogu realizovati izleti do Mitrovca, jezera u Zaovinama, do Mokre Gore, posetiti Drvegrad Mećavnik, Zlatibor i Bajinu Baštu, ili se okupati na Perućačkom jezeru, 20 km od apartmana. Gostoljubivi domaćini turističkog objekta Tara Exclusive organizuju ručak u prirodi sa nezaboravnim ukusima tradicionalnih srpskih jela. Svima koji žele istinski odmor, okrepljenje i opuštanje, apartmani Tara Exclusive predstavljaju pravi izbor.

 

SHARE IT: