Apartmani Marović Mirište Herceg Novi

Apartmani Marović Mirište Herceg Novi

Mirište je mala uvala prekrasno čistog i smaragdno-plavog mora, starih maslinjaka i ljubaznih meštana nekadašnjeg mirnog ribarskog sela, koja predstavlja skoro potpuno povezani deo uvale Žanjic, uvučen u kopno magičnog poluostrva Luštica u Crnoj Gori. Luštica je /još uvek/ gotovo divlje, prekrasno lepo, zeleno poluostrvo, okruženo otvorenim morem Jadrana na jednoj strani i čuvenim Bokokotorskim zalivom na drugoj. Smešteno na ulazu u Bokokotorski zaliv, poluostrvo Lušticu smatraju područjem izuzetne prirodne lepote, jer ga /još uvek/ odlikuju zatalasani brežuljci prekriveni gustom mediteranskom vegetacijom i razbacanim selima, čije kamene kuće i srdačne, vredne meštane skrivaju mirisno rastinje i stari maslinjaci. Nezasitost masovnog turizma još uvek nije osvojila poluostrvo Lušticu, verovatno zbog relativno otežanog pristupa relativno nerazvijenom putnom infrastrukturom, snabdevanja vodom i strujom. To predstavlja neizmernu prednost svima koji žele bezkompromisno miran i opušten boravak. Prekrasne plaže Žanjica i Mirišta, današnji turistički biseri crnogorskog primorja se nalaze između uvale Žanjic i Rta Arza, koji ih štiti od vetrova, ali krasi nezaboravnom panoramom plavetnila mora i bujnog zelenila. Izvanredan sklad kamena i raskošne vegetacije čini Mirište jednim od najzanimljivih turističkih kupalisnih odredišta Crne Gore koje treba upoznati radi pravog odmora, uživanja u moru i potpunog opuštanja. Osim po idiličnim plažama i netaknutim uvalama, Luštica je poznata po ukusnim autentičnim proizvodima – maslinama, maslinovom ulju, pršutu, siru iz ulja i rakiji maginjači, koje je moguće kupiti kod meštana. Ispred uvala i plaža Mirišta i Žanjica se nalaze ostrvce Mala Gospa, sa obnovljenom srednjovekovnom crkvom posvećenom Bogorodičinom vavedenju i nešto dalje na pučini ostrvo Mamula – zloglasni zatvor tokom austrougarske uprave. Na samom rtu se nalazi monumentalna kamena tvrđava Arza koju su izgradili Rimljani, a tokom burne istorije koristili drugi vladari i osvajači radi kontrole ulaza u Bokokotorski zaliv. Uvale Mirišta i Žanjic geografski pripadaju Herceg Novom /4 km brodićem/, a do njih se kopnom stiže vijugavim, relativno dobrim i uzanim asfaltnim putem od raskrsnice Tivat-Kotor-Budva /oko 25 km/, preko Krašića, Radovića i Zambelića, kao i brojnim taxi brodićima, koji u sezoni saobraćaju iz Herceg Novog i drugih turističkih centara Crne Gore. Taxi brodićima se prijatnom vožnjom od oko pola sata stiže do Plave špilje, između uvale Zlatna luka i Rta Mokra gora. Plava špilja je jedna od zanimljivih prirodnih znamenitosti hercegnovske rivijere koju obavezno treba posetiti i uživati u jedinstvenom odblesku vode, koji posetiocima pruža utisak potpunog plavetnila i slobode.
Apartmani Marović su luksuzog penthouse tipa, kategorije 4 zvezdice u potpuno novom trospratnom objektu u naselju Mirišta, sasvim okruženi zelenilom i prekrasnim pogledom na morsku pučinu, ostrvo Mamulu i poluostrvo Prevlaku. Svojim položajem na brdu primorskog turistickog centra Mirišta, apartmani Marović gostima omogućavaju doživljaj privatne vile rezidencijalnog tipa, jer su uređenom stazom uz brdo udaljeni tačno 375 koraka od mora, plaže, prodavnice i brojnih restorana. Apartmani Marović u Mirištu su veličine od 70 do 155 m2 i obuhvataju izuzetno lepo uređene, nepušačke, besprekorno uredne i funkcionalne celine, pogodne za prijatan boravak porodica sa decom ili posetilaca koji poštuju najviše standarde udobnosti : svetla i prozračna spavaća soba, prostrani dnevni boravak sa sofom na razvlačenje /koja se po potrebi može koristiti za spavanje/, LCD TV sa brojnim kablovskim programima, trpezarija i potpuno opremljena kuhinja, kao i kupatilo sa tuš kabinom, uređeno keramikom jedinstvenih boja, kvaliteta i dizajna, sa fenom za kosu, mekanim peškirima i toaletnim priborom. Svaki apartman je ukusno opremljen sadržajima i opremom za prijatan boravak gostiju – udobni drveni nameštaj, antialergijska posteljina, zvučno izolovana stolarija sa mrežnom zaštitom od insekata, klima uređaj, besplatni Internet. Apartmani Marović u Mirištu gostima omogućavaju apsolutnu privatnost, uz uživanje u blagodetima mora, sunca i okolne prirode, kao i bazenu dimenzija 18 x 6 metara, jednom od omiljenih kutaka osveženja, daleko od pogleda i buke tokom čitavog dana, a posebno u ranim jutarnjim satima ili pri zalasku sunca. Svi apartmani Marovic imaju terase sa pogledom na more, bazen i okolno zelenilo od čije lepote zastaje dah, te sigurno uživanje u prirodnom i mirnom ambijenu samo povremeno prekidaju lokalni galebovi. Gostima apartmana Mirište je na raspolaganju privatan parking u hladovini i ljubaznost i predusretljivost mladih, vrednih i nenametljivih domaćina.
Tokom boravka u apartmanima u Mirištu je gostima osiguran apsolutno miran i okrepljujuci odmor, ali i brojne aktivnosti i sadržaji : plivanje, šetnje, vožnja bicikla, ribolov, skijanje na vodi, ronjenje i drugi sportovi na vodi, jedrenje, lokalni izleti, uživanje u lokalnim autohtonim specijalitetima – izuzetno ukusnoj, svežoj ribi, maslinom ulju i morskim plodovima, domaćoj rakiji maginjači i odličnom vinu….. u društvu tihih domaćina i lokalnih meštana, koje samo možete poželeti !

SHARE IT: